Roeland Muller van Muller PT
Oprichter Muller PT

Roeland Muller

Je kan gerust stellen dat sport de rode draad in mijn leven is. Voordat ik überhaupt op aarde werd gezet stond ik al bekend als een ‘schopper’. Ik had een tomeloze energie en was erg druk. Ik sport dan ook sinds jongs af aan en heb verschillende sporten beoefend zoals gymnastiek, judo, voetbal, tennis, zwemmen, boksen en kickboksen.

De ‘geboorte’ van mijn passie

 

Mijn passie voor fitness begon rond mijn 17e, toen ik lid werd van de sportschool waar ik jarenlang heb getraind: Fitnesscentrum Noord in Rotterdam. Hier traint de eigenaar (Hans Kroon) topsporters van verschillende sporten. Dit heeft mij vooral beïnvloed op de manier hoe er getraind wordt om naar een bepaald doel te komen. Dit proces vond ik fascinerend en ik begon geleidelijk aan mijn broer te motiveren om hem sterker te maken. Hij was destijds in opleiding voor de Luchtmobiele Brigade en moest de nodige fysieke testen ondergaan. Hij was dus het perfecte proefkonijn, het resultaat van de spartaanse trainingen mocht er zijn want hij werd de jongste brigadier die met vlag en wimpel toegelaten werd.

De sportacademie

 

De keuze voor de HALO (sportacademie) was dan ook voor de hand liggend. Het combineerde zowel mijn passie voor het doceren en het sporten zelf. Tijdens mijn jaren als gymdocent was ik erg gedreven om iedere leerling zoveel mogelijk en zo goed mogelijk te laten sporten op diens niveau. Een probleem in het hedendaags onderwijs is echter dat er teveel leerlingen in een klas zitten en er te weinig tijd is om voor iedere leerling écht specifiek aandacht te kunnen schenken voor wat nodig is. Tijdens mijn afstudeeronderzoek waarbij ik 3x in de week een groepje van 10 leerlingen trainde kwam ook de bevestiging dat een meer individualistische aanpak meer resultaat oplevert.   

CrossFit

 

Tijdens mijn studie begon ook steeds meer mijn interesse in fitness te groeien. Dit kwam vooral tot uiting toen ik in aanraking kwam met CrossFit. Tijdens de jaren dat ik aan het ‘crossfitten’ was volgde ik een aantal courses en is mijn interesse gebied behoorlijk vergroot. Het accent groeide vooral naar het weightlifting toe en later het powerlifting. Doordat ik altijd al conditioneel getraind was en de effecten daarvan merkte, viel nu het kracht gedeelte sterk op wat voor impact dat had op zowel lichaam als geest. Dit heeft uiteindelijk een basis gevormd voor mijn visie als trainer op het trainingsaspect waarbij ik vooral als kracht en conditie trainer fungeer.

Oprichting Muller PT

 

De laatste jaren van mijn opleiding was ik werkzaam als fitness instructeur bij The Fitness House in Den Haag, hier heb ik veel ervaring opgedaan en begon ik met het verzorgen van personal trainingen. Deze ‘strength and conditioning’ trainingen waren voor mij de overtuiging om hier meer mee te gaan doen. Uiteindelijk heb ik dan ook de keuze gemaakt om mijn eigen onderneming te starten: Muller PT.

Creativiteit en visie

 

Inmiddels ben ik al een aantal jaar werkzaam als personal trainer en heb de nodige ontwikkelingen meegemaakt. Het is misschien wel de beste keuze geweest in mijn leven om mijn eigen bedrijf te starten. Daar waar je eigen creatieve geest en visie écht tot uiting kan laten komen, en waarbij je genoeg tijd en ruimte hebt om iemand te begeleiden met diens doelen is het allemaal waard geweest om te komen waar ik nu sta. Stilzitten zit er letterlijk en figuurlijk dan ook niet in. Naast de opleidingen, cursussen, seminars, etc. blijf ik mij verdiepen in bepaalde materie. Het vak van een personal trainer is immers constant aan verandering gaande. Of het nu gaat over specifieke krachttraining, voeding of over psychologie er valt altijd wat te leren of te verdiepen. Dat maakt dit vak voor mij zo interessant om hier elke dag mee bezig te zijn.

Liefde voor muziek

 

Van het leven genieten doe ik niet alleen op sportgebied. Mijn andere grote passie is muziek, een dag zonder muziek is een dag niet geleefd. Bijna elke muziekstijl kan ik waarderen en ik hou dan ook van uitersten. Gelukkig staat er tijdens de trainingen altijd muziek op dus die 2 grote passies zijn al gecombineerd. Mijn leven is dus 1 groot feest eigenlijk 😉

"Ik leer je bewust te worden om een gezond en sterker lichaam te creëren en te houden."

Scroll naar boven
Begin met chatten
Wil je meer weten?
Hey! Waarmee kan ik je van dienst zijn?