Muller PT Voor en na foto Tom

Tom

Vastgoed Ondernemer

Atletisch gespierd

Ik wilde altijd al atletisch gespierd zijn (lees: not too much spier maar wel fit). Sinds mijn jeugd was ik al actief met sport, voetbal. Echter, naarmate je ouder wordt en begint te werken, raak je afgeleid. Dit zorgde ervoor dat ik lichamelijk langzaam achteruit ging en ik besloot dat het tijd werd voor een andere aanpak. Ik begon te trainen bij Muller PT. 

Duurzaamheid

In de jaren dat ik heb getraind bij Muller PT merkte ik dat fit worden een duurzaam proces is dat veel aandacht vereist. Aandacht niet alleen in de vorm van trainen, maar ook qua voeding, en rust. Slecht eten of weinig slapen heeft direct invloed op je prestaties. Daarnaast vond ik het ook fijn dat de trainingen uit oefeningen bestaan waar ik zonder PT niet zo snel aan zou beginnen. 

De trainingen

De trainingen bestonden vaak uit periodes van 2-3 maanden waarin we met dezelfde oefeningen gestaag het gewicht opvoerden. Ik zal eerlijk zijn, dit vond ik saai. Ik had namelijk verwacht dat we elke training andere oefeningen zouden doen, omdat ik van mening was dat je daardoor ‘compleet gespierd’ zou worden. Toen ik in gesprek ging met de trainer hierover liet hij me weten dat herhaling de methode is om spieren op te bouwen. Wat ik hiervan heb geleerd wordt mooi verwoord in de quote van Bruce Lee: “I fear not the man who has practised 10.000 kicks once, but I fear the man who has practised one kick 10.000 times”.

Mijn doelen

Eerst had ik een duidelijk doel: een sixpack behalen. Dit heb ik niet bereikt. Gaandeweg veranderde mijn doel naar algeheel fit zijn. Deze verandering is dankzij het dialoog dat ik voerde met de trainer. Hierin triggert hij je ook met zijn inzichten en zo kwam ik tot het inzicht dat het voor mij belangrijk is dat ik een sterke basis heb, voordat ik aan details (sixpack) ga denken. Met dit doel heb ik wel mooie stappen gemaakt (zie foto)

Tenslotte wil ik benoemen dat ik vooral qua mindset veel heb geleerd. Trainen is geen sprint maar het gaat om duurzaamheid. Richt je pijlers op consistentie en dat je gezond en blessurevrij door het leven gaat. Dit zal je korte termijn wensen misschien niet pleasen, maar je bent uiteindelijk wel een winnaar.

Wil je stappen maken?

Ik raad Muller PT iedereen aan die een stap verder wil in het leven. Want sporten draait niet alleen om sport. Het is doelen stellen en stappen maken. Roeland heeft een luisterend oor en er zit power in hem. Hij kan je oppeppen en op scherp zetten. Daarnaast is hij tijdens de training volledig op jou gericht, zo wordt de uitvoering direct bijgestuurd. Een erg professionele houding.

Proeftrainen?

Kom eens kennismaken en in een vrijblijvend gesprek kijk ik samen met jou wat de mogelijkheden zijn.
Scroll naar top